Monday, 30 May 2011

MDS Mei 2011

Assalamualaikum...ok la nk cte nie..MDS dh abes..ni la first time aku jd PM..mula2 excited jgk tp dh lma2 agak penat..huhu..aku cte dr first day smpa last day..

Segelintir PM
(sentap gmbr aku x da)
FIRST DAY

Smue PM2 kne jga tmpt check point masing2..aku kne jga floor num 2..mula2 ok ja..lma2 dh ramia parents yg dtg time la tekanan mula terasa..aku tpksa kne msk satu bilik ke satu bilik tok terang kan mcna nk kongsi loker..bayangkan la first day dh kne maki ngan parents yg dtg..sabar je la..kne jd plastik tok sementara..hahahha..smpai 4.30 jga check point masing2..mlm plak bermula la MDS..mlm tu kira ok la..first postmortem just simple2 je..x da apa yg panas..time postmortem jgk la time tok kami bergelak ketawa dan bergurau senda...sngt amat best skali..

Aku ngan Ira
SECOND DAY

Second day plak pendaftaran akedemik tok student baru..mula2 nmpk serabut tp agak ok la ble smue nye dh terkawal..thanx to PM2 lain sbb tlng kami biro pendaftaran..agak serabut la sbb kne handle bdak ASADIP yg rmai..1300++ ok??ko mampu??kami mampu ja..hahahaha..mlm plak time plng aku ske sbb nya aku dpt gerak kan students yg tdo..agak nya sbb tu la kowt aku femes...perasan sngt..hehe..ari kedua x apa sngt sbb bru mula kan..aku jgk bwk student g jln2 kat library..agak best la dpt sembang2 ngan students bru..hehe..

Adha,Ummul,Syasya,Meen,Kak Fieka n Choki
THIRD DAY

Third day plak..mcm2 kira la..pagi aku x g jga bdk ASADIP sbb aku kne handle pendaftaran bdak MDAB..pendaftaran akedemik dorg sngt amat smple sbb dorg dgr ckp x mcm bdak ASADIP..petang plak senam robik...time nie aku dok blkng je sbb ada kak kaizan yg hamdle..kira ok la..best jgk..hahaha..mlm ceramah plng aku x ske time aku MDS..aku agak students bru pun x ske kowt sbb rmai yg tdo..mcm biasa aku bt bnda yg aku ske la iaitu kejut kan org tdo..hahahha..itu ja kowt x apa kejadian yg berlaku kat aku time nie..
Aiman,Wak n Luttfi

FOURTH DAY

Ok..ari keempat nie la plng best..plng byk students tdo biasa la penat la kata kan..hahaha..kami lg la penat tp smue maintain je sbb bertnggngjwb ngan tugas msng2..hahaha..ptng tu plak senam riang..sngt amat best...aku dok dpn ok..mampu??hahaha..time nie la aku dpt gelaran abg kpop..hahaha..mna x nye time lgu sory2 by suju aku la yg dok dpn tok menari..femes gak la time tu..tp aku just nk tlng biro sukan je..KET sngt amat best..walaupun x rncng apa2 senam riang berjln ngan lncr..lwak yg teramat sngt...hahahaha..mlm plak ada tyangn filem..sedih gak la sbb teringat kan parents aku kat umah..menitis air mata..dn aku jgk terpksa tenang kn students siswa yg menangis time tu..huhu..aku dh la x leh tgk org nages tp aku kne kuat tok jd contoh kpd student bru..huhu..dlm sedih2 tu pun ada gak yg tdo..sabar je la..huhu..

Aku ngan Choki
(kwn bru)
Y..U..N..Yunus!!!
(sngt amat best kwn ngan die)


FIFTH DAY

Ari ke lima..ari agak mncabar jgk..aku x smpt nk join time pg sbb overslept..hahahaha..ptng pun aku x da sngt dlm dwn sbb sibuk ngan diri pendaftaran ngan bt kad matrix student..huhu..latihan perasmian ok je..sngt amat smngt time mnyanyi..first time aku smngt nynyi lgu UiTM..hahaha..time bersma MPP ngan Alumni ok2 je..huhu..ada yg tdo..aku just bersembang ngan student sbb aku jenis ske bersembang..time mkn mlm amat sngt sedih..aku hmpir nk nages sbb tgk students kul 9 x mkn lg..x apa ntah pny caterer..lupa plak..mlm tu ada kjadian agak panas la sbb ada student bru x tkowt kat PM..hello!!!kami nk mendidik ampa ok!!!nnt ampa sesat dlm uitm sapa yg nk tlng??kesian kat PM Wak la..time dorg gaduh kat ats pentas aku membebel kat student lain..x syukur lngsng..kami dlu dok bwh oven x da la mcm tu..kira baik la kami lps kn awai..plng lewat kul 12..dlu time aku kul 2 still ada kat dlm oven lg..huhu..postmortem mlm tu just bangkit kan isu student tu la..sngt amat geram ngan die..aku akn ingt nma die..JIHADI ABADI ok???!!!
KD aka Madz
(senior banking aku yg sngt sporting
one of my best friend in MDS)

SIXTH DAY

Majlis perasmian..ok la..agak bosan jgk la..hahahaha..ari nie rmai student mnx sain kat PM2..aku just smple je..student tu kne bg bku die sndiri..huhu..x yah nk nynyi2 apa smue..lps perasmian ada pengesahan kolej..flow agak serabut..huhu..aku bwk students g bt kad matrik..aku just tunjuk je kad depa mna nk bt sbb x smpt..then aku bwk dpa g jln2..students yg aku bwk tu rmai bdak banking..of course la aku nk hndle bdk banking..junior aku ok??hahahaha..mlm tu agak tnsion sbb postmortem yg plng lma..plng lma dlm sejarah..time tu la smue PM luah kn apa yg terbuku dlm ati..ada yg hampir menages..huhu..postmortem mlm tu jgk plng best sbb byk bnda yg lwk time postmortem..lwk2..hahahaha..

Birthday Boys

LAST DAY


Last day amat sngt penat..x tdo ok...time nie la aku bwk junior2 aku bdk banking jmpe koodinator kami..time die bg ceramah aku tdo kat blkng..hahaha..smpai ada student tny mata lebam x tdo ke smlm..junior2 aku agak sporting la..senang nk bersembang ngan depa..huhu..pastu aku handle bt segala e la..phm2 sndiri la..hahahah..last day time nk abes sngt amat best sbb dpt tgk montage kami..thank to ANOI,JUJU ngan AYIE sbb tngkap pic kami..huhu..smue students laki g smbyng jumaat..huhu..junior2 salam ngan kami..yg plng aku terharu 2 org student banking nie..dorg salam cium tngn ok..ye la..aku PM yg agak rapt ngan students sbb aku byk bersembang ngan dorg..yg 2 org bdk banking nie slalu gak la tny x tdo ke apa ke..ok la dorg sngt best..hormat aku sbg senior depa..kami mcm member2 je..hahaha..pas smbyng jumaat ada jamuan PMDS..time tu jgk ada prank tok abg jamie,din ngan atok...sngt amat best la..rndu kowt time2 tu...huhu..pnglmn jd PM sngt2 istimewa dn x kn dpt aku lupa kn semasa first time jd PM..walupun penat tp ble abes kepuasan die sngt amat best..huhu..hope aku leh jd PM lg..
Aku la PM Daus

SELEPAS MDS

First day time class dh ada student tgur aku..hahaha..kira ok la dorg still tgur n hormat kat aku..ada yg tny kelas kat mna ,itu ini..mcm2 la..aku just jwb je..hehe..ada yg pnggl daus je..PM daus..abg daus n yg x leh blah abg kpop..hahahaha..best la..

P/s:kpda PM2 sory byk2 kalu aku ada bt silap..sebagai manusia kte smue bt silap..forgive and forget ok??miss you all!!!gmbr pun pkai plih ja..hehe..

Tuesday, 17 May 2011

Kuala Nerang (2H1N)

Annyeonghaseyo!!!Assalamualaikum!!!16 aribln ari tu kami PM2 MDS g ke Dusun Minda Resort,Kuala Nerang..kami berkursus selama 2 hari 1 mlm kat sna..mcm2 perangai ada..hahahaha..jungle tracking yg sngt lma tnpa bekalan air..aduh..mang penat..hahaha..mlm plak kami berlakon..lawak gle smpai pecah perut kami gelak..hahahaha..bnda yg plng menjijikan dan plng aku x leh lupa time kne dnda..Allah saje yg tahu bertapa azab nye denda tu..kami sekumpulan kne berkongsi gula2 yg sma..lau setakat gigit je x pa tp skli ngan nyonyot gula2..yg peliknya ketua kami sorng je yg nyonyot gula2 tu..kami gigit je..eewwww!!itu x pa ag..yg plng nk muntah ble kne kongsi air kumur bila berus gigi..blm tba time group kami aku dh ase nk muntah..nseb bek la group aku stail sempoi..bt ala kadar je..kesian gak la kat group yg dpt teammate yg skema..mamat tu berus gigi mcm 10 thn x berus..Ya Allah cbe le kome byngkn mcmna..ish2..jijik,kotor n iyek!!!esk nye kami bt kembara halangan..mcm kat PLKN dlu..ada yg jatuh dlm air yg ada katak..seb bek la aku x jatuh..ye la x kn nk jatuh kowt sbb aku kn penah bt smue tu..dh ada pengalaman la katakan..hahhaha..lpas tu kami blek..mlm nie plak ada team work plak mcm LDK..pastu mlm ni jgk aku dpt taw aku under biro apa..huhu..arap2 la biro kebajikan or biro makanan..that all..Annyeong!!!salam..

Saturday, 7 May 2011

Mother's Day!!!

Happy mother's day to my mum JAMILAH BINTI SHARI...luv u so much!!!no one can replace you..jasamu akan dikenang...muuaaahhh3!!!adik doa kan mak pnjng umur dan sihat selalu..terima kasih sbb mbesarkan kami 5 beradik..adik akan blajo snguh2!!!x kn mngecewa kan mak!!!nan dangsin i eomma salang!!!!

KOREA!!!

Assalamualaikum..annyeonghaseyo!!!hahahahha..skrg nie aku addicted to korean artist especially group...byk2 group aku ske 2PM,Miss A,SNSD ngan Rainbow..huhu...lgu dorg smue best2..hahahha..itu je la aku nk tls..sje bosan2..that all...gamsahabnida!!!!
2PM
Miss A

SNSD
Rainbow

Friday, 6 May 2011

PM MDS!!!

Can't wait to become PM..not perdana menteri but pembantu mahasiswa..saje je aku apply ari tu tok mengisi msa lpang..dh nseb nk dpt mna la taw..x expect pun tok dpt sbb aku anta lmbt..2 mnggu gak la lmbt aku anta borang tok jd PM MDS tu..so,juniors i will see your soon..arap2 aku dpt jd biro kebajikan or biro makan..x da la penat sngt..harap2 aku dpt enjoy yg sebenar2 nya n dpt lupa kan smue yg pahit..hehehe..assalamualaikum...

Thursday, 5 May 2011

Money!!!Money!!!Money!!!

Cuti sem time tok aku kumpul duit..mcm2 aku nk bli tok sem dpn..walaupun cuti 10 ari je tp dan la jgk aku kmpl duit dlm 200 tu...huhu..walaupun penat tp duit pny pasal aku snggup..hahahha..money is important but love is number one..hahahahha..