Friday, 22 June 2012

ADIK

Assalamualaikum..sblm tdo nk update blog nie..nk cte pasai adik..nk habaq ja..aku nie anak bongsu..x da adik lor..anak menakan ada la..tp kecik2 smuenya..sepupu2 pun semua sebaya2 ja..x da pun pnggl aku abg..nk jgk merasa ada adik..huhu..sdeyh x??ritu kn aku ada p SMK Gurun..ada sorg budak dr sklh tu chat ngan aku..then dia bgth problem dia kat aku..agak sma la jgk problem dia ngan problem aku..tp aku rasa problem aku lg trok..mls nk cte pasal problem tu..dok2 chatting2 tiba bleh jd rapat plak..maybe sbb latar belakang cte pun sma kowt,nma pun sama..ntah la..aku pun x taw..tba2 dia dh anggap aku mcm abg dia..aku pun anggap la dia mcm adik aku sndiri..maklum la x da adik..mang slalu kne buli ngan aku la..dia nie pendiam sket..bkn sket tp byk..x taw pasai pa..nk je aku luku kpla dia..hahhaha..apa2 pun best ada adik mcm dia..best buli dia..hahaha..bwh nie gmbr2 adik angkat aku..tp abg angkat dia lg segak..lg stail..hahaha..

*pembaca-pembaca jgn dok pk bukan2 naaa..aku bkn jenis mcm tu..just adik ngan abg angkat..x da nk terangkat-angkat..jgn nk fitnah plak...dosa..^__^







Sunday, 17 June 2012

SMK GURUN

Barisan Fasi n Peserta
Assalamualaikum..skrg nie aku update blog sbb aku lpaq..dok tnggu Amin bwk KFC aku x smpai2 lg..STRESS!!!tjok kat atas SMK Gurun..apa aku bt ntah kat situ..huhu..sbnrnya aku jd fasi untuk student2 SPM thn nie..mula2 smpai sklh tu agak neves jgk la sbb first time jd fasi tok bdk sklh..sblm nie tok bdk2 u ja..huhu..aku biasa la jd muka x taw malu..hahaha..nk jd fasi nie kte x leh nk malu2 n snyp ja..nnt kesian kat  bdk tu..msti depa bosan ble fasi depa snyp ja..aku dpt group num 2..mula2 tu aku nk lari,x maw pegang mana2 group..nk tgk2 ja..alih2 amin bg aku group num 2..nseb bek la aku jenis x taw malu..aku pkai hntam je la..budak2 yg dlm group aku pun bijak2 n pandai2 smue..tgk dr gaya depa bincang time nk bt mind mapping tu dh taw dh depa mcmna..mulut depa pun lbeyh kurang aku ja..byk bunyi..then last skali slot keinsafan..aku x reti nk leleh2 nie..kami bt sntai2 n sembang2 ja..hehe..aku jenis x pksa org nk cita mslh org kat aku..lau depa nk cita aku dgr ja..aku a good listener tp aku plak jenis yg x ske kongsi cita aku kat org lain..hehe..apa2 pun group aku mang best..sporting ja..aku arap depa berjaya dlm SPM n dpt msk u yg depa pilih..good luck to them..

*mencuri gmbr drpd salah seorng ahli group aku n fasi lain..^__^





Thursday, 14 June 2012

MDS JUNNOV 2012


Assalamualaikum..bosan2 aku update blog..hahahaha..kali nie maw cte pasai MDS..huhu..mula2 time kursus PM kat luar aku x join..agak neves jgk la..sbb PM baru ramai jgk..nseb bek la ada PM2 lama..aku dok sebilik ngan wak,epoi,amin,caman,kurt ngan hafiz..mlm aku smpai trus pmbhgian biro..lg sekali aku dlm biro pendaftaran..kali nie ketua aku amin..stress jgk la sbb kne jd mentor..aku dh la x reti nk ajaq org..aku bt yg terbaik je la..yg penting pndftran akademik student baru berjalan dgn lancar..huhu..last day kursus ari kamis..mlm tu p men futsal ngan geng2 PM..motif aku ikowt sbb nk mkn..hahaha..best jgk p men futsal..hehe..time tu jgk kami bleh merapatkan hubungan kerjasama antara PM2 baru n PM2 lama..ok wat..x penah2 kursus MDS p men futsal..tamat cte time kursus..

Biro Pendaftaran dan Akademik

FIRST DAY
First day MDS mcm biasa la..tnggu parents dtg ngan anak2 mereka..yg x best tu aku jga block B then x rmai plak student dtg..bosan kowt..sem nie peluang tok gdoh2 ngan parents x dpt..hahahaha..lps dh kumpul2 student tu aku,ciko,burn ngan wak tnggu kat malinja sbb tkowt2 ada student mai lg...tnggu la smpai kul 5.30..student sem nie sket ja..1100 pun x smpai..huhu..mlm tu kerja aku bg briefing pasai pndftran akademik ..hahaha..first time..sblm nie aku pny G yg bt..kali nie aku plak kne bt..mang haru biru la..next time aku akn bt yg lbeyh baik..hehe..postmortem gitu2 je la..mcm biasa..abes cte pasai first day..

SECOND DAY
Second day ari yg pntng bg biro aku..pndftran akademik..kelam kabut aku..hahaha..seb bek la ada bakhtiar ngan epoi..lau x da depa lg kelam kabut aku jd nya..pndftrn akademik abes sesi pg..sesi ptg x join sbb terlena..so,sesi pngenalan pun terlps..huhu..SORRY SEMUA!!!x sengaja..next sem dh x bt dh..huhu...mlm tu x da apa sngt..ceramah n ceramah..huhu..

HARI-HARI SETERUSNYA
Malas nk tulis pnjg2..hahaha..rangkumkn semuanya sekali..aku cte yg pntng2 je la..lps perasmian MDS mlm tu,mlm bsuh membasuh..huhu..smue PM jd serious..dasyat gak ar..smpai kul 1 pg kami than depa..tu la..len kali org dh bg muka jgn pijak kepala...kan dh kena..kami bkn apa nk mendidik ampa ja..lau kami bt bodoh ja ngan perangai ampa mcmna la ampa nk survive nnt..huhu..alhamdulillah la lps mlm tu tros depa berubah..respon pun bgos,ikowt arahan..mcm tu la student uitm..hehe..next2 daynya ceramah,taklimat,senam robik and etc..mlm akhir tu agak sdeyh gak la..mlm tu mlm last..yg horror tu abg man ajak menari..dh la aku ngah touching mang x da mood la nk menari..sdeyh kowt..mlm tu post mortem abes lmbt..sdeyh kowt..sdeyh sbb PM2 yg aku rpt mcm Wak,Epoi,Ciko,Kurt,Caman,Atok,Ijam,Kak Shasha,Kak Nik dn ada la 2,3 org lg..lupa la..huhu..sorry..sem dpn dh x da org kaco aku dh..sdeyh!!apa kn daya setiap pertemuan pasti ada perpisahan..huhu..

SELEPAS MDS
Lps MDS kami p mkn..mula2nya ingat p makan kat luar then blik..tp kami p makan kat tmn ria..then p men bowling bgai2..oleh itu tros la kami p overnight..overnight pun x p mana..tp best sbb ramai..5 kereta kami p..memori tercipta la..hehe..itu je la kowt..

**Minta maaf kat smue PM lau ada bt salah silap..kat ahli biro pendaftaran minta maaf byk2 sbb x dpt nk jd mentor yg baik tok ampa smue..apa2 pun MDS kali nie best..anda adalah yg terbaik..semoga sem dpn kte dpt bekerjasama lg n semoga ukhuwah yg terjalin kekal smpai bila2..^___^<3



PIN 2012



Assalamualaikum..hai,hai...nk cte pasai PIN...ritu cuti sem aku p terengganu..ada program integrasi national pertukaran budaya 2012..best siot..sepnjng semnggu lbeyh kat sna mcm2 kenangan ada..secara ringkas je la..yg bestnya aku  dpt kenai bdak UiTM cawangan lain..then dpt adik-beradik angkat 9 org..ayah ngan mak angkat aku pun stail baik gila..mula kami smpai kat uitm dungun,11 jam gak la nek bas..rehat lg snggh uitm machang lg..best2..then stay sehari pastu p rumah family angkat..best sngt2..kami p tngkp ikan nek bot ayah angkt aku..kat sna training tetap training..pressure gila time tu..huhu..mlas nk cte..bnda dh lepas..hehe..kat sana 3 ari ngan adk beradk angkat aku,mang best x terkata la..sweet memories bg aku..blek uitm dungun focus kat pertandingan zapin..aku dh la x ske zapin..pure asli plak tu..stress!!!dok training2 tp nasib x mnyebelahi kami..aku x kesah pun..yg pntng njoy..hehe..itu je kowt..mls nk cte pnjng2..biar la aku ingt sndiri segala kenangan kat sana..will miss all the memories..huhu..apa2 pun tgk ja pic2 kat bwh nie..^_^

































                             

Wednesday, 23 May 2012

AMY Dancers

Ddk2 umah smbl menaip..dh lma x menaip..hehehe..AMY dancers??apa tu??group indi..hahahaha..nma group bru aku kat kampus..kami menari bolywood..byk kowt event ngan AMY dancers nie..first flashmop SUKOL..kami nari lgu JaiHo..serentak ngan tu plak kami msk talent show..menari lagu Chammak Challo..serentak kowt..penat training tp best gila..ada penari baru..Miwa ngan Luqman..talent show tu kami menang..num 1..hahaha..then dpt juara keseluruhan plak tu..best gila..lps tu kami join tarian cina..x pnah menari tarian cina..hahaha..menang plak tu..dpt 200..sonok gila..then,kami join Persona Bakat..lgu Chammak Challo plus lgu Criminal..menang jgk..dpt 200 lg..hahahaa..sonok kowt asyik menang..kami dpt event luar..kami menari kipas..step ikowt ske ati ja..hahaha..dh la 3 org ja nari..aku.mira ngan luqman..apa2 pun best..Next kami join Idec Got Talent..event nie susah gila nk menang..tp dpt la jgk placing..kami dpt num 3..yg dpt num 1 tu mang best performance dia..suara dia sedap gila menyanyi..hehe..last event kami diinvite oleh falkulti aku sndiri..kami menari 60an..hahaha..pop yeye sngt..hahaha..mls nk cte pnjng2..tgk je gmbr2 nie..gmbr pun secara rawak..nk buh smue gmbr mang x leh la..hahaha..check it out!!