Friday, 9 December 2011

First Event For Part 4

Annyeonghaseyo..just nk update blog je..nk cte pasai first event aku..8/12/2011 aku ngan geng2 aku p Park Avenue..bt persembahan tok dinner bliss..best..aku bt layar batutta n semalakama..makanan pun sedap..ok2 la..huungan kami makin rapat..best gila lau dgn dorg..njoy ja..huhu..mls nk tulis pnjng2..next event 10/12/2011..nnt aku update lg..annyeong!!assalamualaikum..

Thursday, 24 November 2011

New Semester

Annyeonghaseyo..semester baru dh start..huhu..pointer sem lps lg sket ja nk dekan tp aku redha ja..huhu..usaha lg..apa2 pun kne work hard to sem nie..hihi..ok la..annyeong!!as'salam..

Tuesday, 22 November 2011

Minggu Destini Siswa

Annyeonghaseyo...nak ck pasai MDS nie mcm2 aku blaja msa jd PM tok MDS..dh 2 kali dh aku jd PM..pengalaman yg sngt best..persahabat sesama PM2 lain sngat amat erat..kami dh mcm keluarga dh..best sngt la..sbb tu aku x maw ambk fast track..aku syg kn UiTM Kedah nie..syg kn mbe2 kelas aku..mbe2 PM aku..hebat kn??selalunya student biasa hanya berkawan ngan bdak kos die n bdak bilik die ja..tp aku kawan ngan senior2,bdak kos lain sangat hebat la..jd PM nie timbul kn perasaan yg unik..mula2 tu mang pk pasai elaun tp bila dh join MDS dh x pikir dh pasai elaun apa semua..just pikir mcmna nk kerja dalam pasukan yg besar..PM2 MDS dh mcm satu family yg besar bg aku..lpas abes MDS maybe payah nk jmpe tp FB ada..group kami pun ada..kat situ ar dpt contact each other..sngt best la ngan diorg..kenangan yg aku dpt mang x smue bleh dpt kat UiTM nie..mang aku syg la PM2 MDS..dh mcm adik beradik dh..sem dpn arap2 bleh jd lagi..and still aku nk jd biro pendaftaran..ritu dh jd ketua nk jgk merasa jd G plak..G tu bermksud org yg teror dlm biro2 tertentu..hope one day aku dpt jd G jgk..hehe..ok la..annyeong!!!assalamualaikum..

Sunday, 20 November 2011

MDS kali ke 2

Annyeonghaseyo...tudia ar..dh lma x update blog nie..semalam bru abes MDS..tok kali kedua aku jd PM..huhu..x taw la..suasana agak lain..tp ok ja kowt..kelam kabut gila sem nie..jadual tok MDS pack sngt2..smpai x da msa tok bersuka ria mcm sem lps..huhu..sem nie aku still jd biro pendaftaran..yg penting ketua ok..hahaha..agak tkowt la jgk..tp berkat pertolongan G4 n PM2 lain agak lancar la jgk proses pendaftaran student baru..penat mang penat..tp adanya PM2 lama penat tu ilang sbb bergelak ketawa ngan depa..mcm2 la nk cte tp byk yg rahsia sebenarnya..mang x bleh nk btaw kat sapa2..janji setiap PM..huhu..ok la..sem 4 dh start..just skrg nie aku nk tros kn tok jd PM smpai abes part 6..kalau bleh smpai jd G tok MDS..hehehe...ok la...annyeong!!!as'salam..

Saturday, 1 October 2011

Tired!!!

Annyeonghaseyo..huhu..lama x update blog nie..bz ngan exam..huhu..just nk tulis aku penat dengan segala-galanya!!!>.<

Wednesday, 21 September 2011

Lawak!!!

Annyeonghaseyo..aku ske lawak nie..hahaha..ble bca je bt aku tersenyum..senyum kn bleh ilangkan masalah..x taw la kat korg lawak nie lawak x..

kasim : weh wan, aku nk pnjm laptop ko leh x..,
wan : pakai aa.. nuh ade atas meja
kasim : wan, ape password laptop ko neh?,
wan : tak boleh
kasim : cpat la woi..bgtau la password laptop nie..
wan : aku kta tak boleh, tak boleh la..
kasim : kdkot siot ko neh..
wan : eh kasim, ko nk g mn? td kata na pjm laptop??
kasim : dh ko xbg password cmne aku na pakai..(jeling)
wan : laa...kan aku da kata...TAK BOLEH.. itula passwordnye. =="

annyeong!!!assalamualaikum..

Nk blek!!!

Annyeonghaseyo!!!huhu..skrg nie agak nye musim demam kowt..dok ase nk demam manjang je..aku dh ar jenis demam malam..siang2 x da plak ase nk demam..mlm jgk la aku slalu stdy..adohai..huhu..nk blek umah..mnggu depan ada gap pnjg..smue bdak umah aku blek umah depa..aku mls nk blek sbb for sure lau blek umah aku x stdy..huhu..kne la spend 1 mggu sorg2 kat umah nie..dok umah tu x da la dok saja..perancangan tu msti ada..hahaha..secret2..x leh btaw..hahaha..tp ati aku nk blek umah..lau blek umah  sehari dua kononnya..tgk2 esk nya paper start bru aku nk blek..hahahaha..sabar je la..lps 3 aribln aku bebas..yeeaaahhh!!!niat mula2 msk nk bt fast track tp x ambk muet plak sem nie..redha ja la..abes kn diploma n apa lg aku akn tros kn cita2 aku..hwaiting!!!hahaha..iyaaz ada kat umah..anak menakan aku yg plng aku syg..seb bek aku dpt jmpe die nnt sblm die blek Labuan..tnggu pak mot ye iyaaz..nnt kne bobok sama2..hahaha..rndu bangat sama kamu!!!ok la..that all..sje nk ilangkn bosan..nk g stalk blog org len plak..hahaha..annyeong!!assalamualaikum..

Monday, 19 September 2011

BFF SMTBw

Annyeonghaseyo..bosan kowt time2 exam lg2 gap pnye la pnjang..nie aku nk cte pasai BBF aku time aku sklh kat teknik butterworth..aku ada 3 org bestfriend kat sklh tu..aku tls dr 1 smpai 3 ok..msng2 ada cte sndri n kenangan bersama yg aku x leh nk lupa..mula2 aku cte kenangan ngan sorg2 pastu kenangan ramai2 plak ok??

NUR HIDAYAH BINTI ABDUL RAHMAN

die nie mcm tahap adik2 bg kami..die nie time sklh asyik blur semendang je..bhsa kasarnya lampi..hahaha..jgn marah ye dayah...dlm 3 org mbe bek aku,aku ase die la plng rapat n memahami aku..mula2 aku msk kls die la org first tegur aku..n then kami terus rapat..kenangan aku ngan die yg plng aku ingt time form 4..smpai mati aku ingt dayah!!!time tu ari ambk slip exam..kami dok kat tngga kelas kami..dok sembang2..aku dok bt lawak kuang ajaq kat dayah n then die kata "sat g aku lempang ang bru ang taw"..aku bt ingt men2 la aku acah2 ar muka kat die tp ngan tiba2 nye die lempang aku btoi2..byng kn la..lau slow x pa nie kuat kowt..bleh kata sakit gak ar..kojaq btoi..aku majok skjp ja sbb time nk blek tu dpa x da duit n then pjm kat aku..kami baik la blik mcm biasa..moral drpd kenangan nie jgn dok acah2 muka kat dayah..nnt kne penampaq..hahaha..time form 4 la jgk aku ingt lg kami p final exam nek moto..pastu suez x leh nk ambk dyah sbb majok..si dayah nie plak x reti naik bas,so aku la kne ambk die nek moto..byngkn la ngan die x pkai helmet kami lalu dpn blai polis..kul 6 pg aku kne ambk die kat station bas..die dok kelentong MAT yg die tnggu suez tok nek bas padahal tnggu aku..itu smue kami bt semata2 nk pjuk suez..seb bek die x majok lma2..hahaha..

NOOR SUHAIDA BINTI SAMSUDDIN

next is suhaida aka suez..die nie ske manja2 ngan kami..hahaha..perasan plng muda pdahal plng tua dlm group kami..hahaha..kenangan plng best ngan die,aku nie slalu jd penunggang motosikal tok die..nk g umah dayah pny pasai kne la bwk die..hahaha..ingt lg time bln pose dok bwk die nek moto pastu kat traffic light ada polis dh la die x pkai helmet..time tu dok lps buka mkn kfc umah dayah..kami bt selambe je..dh rncng dh nk ckp apa kat polis tu ble polis tu tny..alasan kami bru blek sembahyang tarawikh..hahaha..seb bek la polis tu pun bt bodoh je...hahaha..

KIEREN LAURENT SIMON

yg nie last..cte sal sumandak sabah..aku slalu fight ngan die tok dpt num yg terbaik dlm kls..kdng2 die ats aku,kdng sblknya..mula2 die msk sklh kami ingt die bdk siam..hahaha..sorry ye kieren..kenangan ngan die ialah kami msk debate time form 4..huhu..best kowt time debate tu ble dpt num 2 die nages..jenuh la aku nk pjok.hahaha..x byk kngan aku ngan die sbb die nie kurang sekepala sngt..kndg2 ja ngan kami..outing ngan kami pun x slalu..huhu..
Gmbr time sklh
(hodoh gila)

Cerita kami....


nie cte kami..basically pasai aku,dayah ngan suez la..

***first skali...nk cte tang mana ek??hahaha..ok2 msa form 4 kami empat bkak gerai time hari koko..agak laku gak la jualan kami..penat x terhingga..mcm2 kami jual...rojak sabah,western food..mcm2 ada..ingt lg time g shopping kat econsave x silap aku..lupa la..kami 4 g bli brng tok niaga..mula2 aku x nk g sbb time tu rmbt ada mslh sket tp redah gak..nek bas p sana..dlm pasaraya tu ada testing mknan,masing2 dok ase mknn tu 2,3 kali..lapaq kowt time tu..hahaha..aku ase itu je la kowt kami kuar 4 org skali..

***cte kedua yg plng aku ingt time hari rabu time koko..hahaha..mang lawak ar..msng2 nk panjat pagar tok skip tp mlng nya dgn keadaan suez x jd kami skip koko..kami redha je la..jgn marah ye suez..hahaha..time tu org yg dok kat kantin pkat dok jerit2 kata kat kami nk panjat pagar..kojaq gle..hahaha..

***lau kat sklh kmpem2 la ada skip kelas..ada 1 ari tu time kelas PKU..sblm p kelas kami p kantin bli minum pastu p la kelas..n then ckgu kami kunci pintu..kami baik la jgk dok ketuk2 pintu byk kali tp x buka..apa lagi blah ar dok g jln2 1 sklh..tp yg x best nya ada bdk kls aku bgth yg kami dh mai kelas td..jmpe ckgu tu dok sengih2..hahaha..itu bru ponteng kelas..ada lg besar..kami ponteng sklh tros..ari yng pling kami ske ponteng kls ari kames..ponteng kls pun tp kami p library kononnya stdy..hahaha..bek x kami??haaa~~

***kisah di tmpt tuisyen plak..aku,dayah ngan suez tuisyen skali..tp kami bkn msk kls pun..dok ponteng p tmn tupai..yg lawak tu kami dok nek moto smpai 3 org..bayangkan la bleh rosak moto aku tu nk tampung berat 3 org..huhu..org dok usha pelik tp kami bt bodoh ja..dh la kami jarang msk kls tuisyen pastu org tuisyen tu dok col kami suh bayar mang x la kami nk byaq..hahaha..agak nye sbb tu kowt subjek yg kami p tuisyen tu x dpt A..huhu..

***kat sklh kami nie nakal sket..ble kls ckg Azli ja mula la jd hantu sat..kata dahaga nk g kantin bli air..alasan 5 minit je tp dekat setengah jam gak ar kami p..dok round2 sklh bru msk kls..seb bek la sir Azli sporting..hahaha..kls plng x best kls add math..kami kne dok asing2..huhu..kelas sejarah syok..kami dok bersembang ja time kls ckg Zamri..yg kami taw jawab PAHAM tp x phm apa pun..seb bek la aku minat sjrh..hahaha..

***kami nie agak x da perasaan la jgk..ada mbe kls kami dok cte sal ahli family die meninggal..die pun bt ayat sedih,die kata "aku tima ja apa org kata kat aku".. tp kami x ase sedih pun..kami tahan gelak ada la..sorry ye Paris..silap org kowt die dok cte kisah sedih die kat kami..hahaha..

***saat plng sedih..time tu dok smbng2 dlm kls...first aku tgk dayah nages smpai mata merah2 ble die cte pasai die time kecik..kami pun nages gak time tu..huhu..kami nie dh mcm adk bradk..smue rahsia kami kongsi sama2..huhu..

***tba2 plak dok teringat pasai ckg Mai..hahaha..die majok ngan kls kami..smue nk p pjok die tp kami mcm berbelah bagi nk join skali ke x..tp sbbkn dh majority nk p tpksa la kami ikowt..(ayat terpksa tu)..hahaha..

***cte sal keje sklh..hmmm..mang x bt la..lau kne diri mang kami 4 mst diri sama2..hahaha..sehati sejiwa la katakn..lau time exam plak kami jarang tru..lau dh dpt tru mang x ingt org dh..dyah pakar math,suez bm,aku sejarah n kieren kimia..dok tkar2 jwpn je la kami..huhu..

***mcm2 kowt kami bt kat sklh..time tu time mngemas kls.. time tu la bnda yg plng kejam kami pnah bt..time tu kami 'ter' pecah kn cincin bdk kls kami..huhu..mnx maaf sngt2..mula2 aku ngan dyah try pecah kn gne tggn..kmi dok men2 ja..tba2 suez ambk cincin tu pastu die hempap ngan kerusi..abes bekecai..kejam2..zalim2..dh la cincin tu boy die bg..dh 'ter'pecah tu kami try la smbng blek..siap rakam video lg..hahaha..yg x thn tu kami print gmbr sblm pecah n selepas pecah cincin tu pastu bg kat boy bdk kelas aku..kejam sungguh kami time tu..hahahaha..

***kami kongsi cita2 nk jd FA..siap nk g interview skali..dok umah dekat2..tp aku ase aku je kowt yg bleh tros kn cita2 kami tu..sbb depa smue nk kawen awai..ampa kawen x ajak aku dok mkn kat meja pngntin siap ampa..hahahha...

***yg nie plak jd time ari rabu..abes kls kul 3.15..umah aku dkt ja tp mbe2 pny pasai aku snggup join depa jalan kaki p blek umah depa..sblm nie plng jauh pun jln tang TUDM tu ja..dah la time tu hujan..mcm budak2 dh kami..snggah umah kieren sat sbb penat..pastu kami 3 p umah dyah plak..blkng umah kieren tu highway..kmi nk jgk jln kat arah sana..kami tpksa redah longkang besar..aku ngan dayah ok ja..tp ble tang suez nyaris2 la nk jtoh..lau jatoh la kmpem2 msk paper..glamour sat kami..hahaha..jgn marah ye suez..hahaha..

***bulan pose kami dok kat sunway carnival mall..dok sembang2 pasai cte2..jwpn aku senang je aku nk jd suami mithali..pastu dan2 la dyah ngan suez dok nk jd isteri mithali..then kami p buka kat MAC D..dok tunggu azan..tp x taw la telinga kami nie dgr azan kat mna kami makan je..awai 1 minit kowt..dayah dok mkn kntang n org sekeliling pakat dok usha je..pastu bru la azan berkumandang..hahaha..x pa kowt kami x sengaja..hahaha..

***haaa...lg satu kat pacific..nie lawak gle..aku ngan suez teman la dayah g tgk wayang ngan ex boy die skrg..kami tgh HSM 3..yg x tahan tu dok syok2 tgk tiba2 badan suez vibrate..aku tnya pasai apa..time tu scene kissing..ex boy dayah nie sngt la baik die bleh plak ttp mata..mang smue dok thn gelak la..hahaha...dh kuar wayang tu kantoi plak ngan AZMAN sbb bek aku ada ..so kelentong la kat die kata yg PEND tu mbe aku..hahaha..lawak kowt time nie..

***cte sedih plak...sblm nk SPM kami gdoh..gdoh besar..smue nye sbb perangai mcm bdk2 time tu..3 bln kowt kami x contact..hahaha..seb bek la aku nie baek ati..time nk ambek result SPM aku contact depa ambk skali..n then aku,dayah ngan suez pun kuar sma2..kieren x ikowt sbb apa x taw..sbb die x maw kowt..x pun sbb die kuar ngan boy die..hahahha..

***skrg nie msng2 smbng blaja kat tmpat lain..aku kat merbok..dayah ngan suez kat arau..kieren plak kat shah alam..msng2 dh bt aluan msng2..huhu..aku sntiasa je ingt depa..dayah ngan suez still contact ag tp kieren dh x..biasa la org dh femes..maybe die dh lupa kami kowt..biar la..x kesah pun sbb time cuti sklh pun die slalu blek sabah x contact2 kami..so,kami dah biasa..

***skrg nie tnggl la 2 org je BFF aku dunia dan akhirat..yg gmbr kat tepi nie..NUR HIDAYAH BINTI ABDUL RAHMAN n NOOR SUHAIDA BINTI SAMSUDDIN..aku syg ampa wei..dh anggap mcm adk-beradik dh..jnji ek BFF smpai ble2 pun..cuti sem lau aku rajin aku turun penang lepak ngan ampa smue..hehe..susah ooo nk dpt mbe bek mcm dayah n suez..org kata la bkn aku kata 1 dlm 10000000..hahahaha..ampa jgn nk bngga plak..nie bkn puji tp lahir dr ati aku sndri..tangisan dalam kerinduan..hehe..

itu je la kowt pasai BFF aku time SMTBw..byk lg cte tp penat nk tulis..hahaha..memories kami still dlm ingatan aku..ok la..itu ja..annyeong!!assalamualaikum..

Library!!!

Annyeonghaseyo..starting tomorrow library la tmpt aku lepak..nk pulun abes-abesan ngan ASHRAF..sje je mention nma die sbb die ske stalk blog aku..hahhaha..esk pg2 jgn lupa bgn plak..kul 9.30 je gerak dr umah g library..aku pun nk anta borng PM esk..itu je nk cte..annyeong!!!assalamualaikum...

First Paper!!^_^V

Annyeonghaseyo!!!td first paper tok sem 3..ok!!!bleh kuar dr mulut that was easy..tp x mungkin akn dpt A sbb carry mark sket..dpt B+ mcm part 2 ari tu dh ok dh kowt bg aku..paper bel mang ssh dpt A dpt B pun dh kira bersyukur..huhu..next paper is macroeconomic..paper nie aku nk pulun sungguh2!!!aku x maw jd mcm paper microeconomics sem lepas..stdy last minit pny pasai x dpt apa yg aku nk..arap2 sem nie macro dapt A...so macro paper u better watch out!!!see u this friday..u better be kind with me!!!hahahaha...mood stdy dh membuak2 dh nie!!!tp bleh gak kn on9 FB ngan tls blog..hahaha..kata2 akhir aku ialah all the best to smue bdk2 diploma UiTM diseluruh Malaysia..to me plak HWAITING!!!!AJA!!!!i CAN DO it!!!!hahahaha...semangat kowt!!!ok la that all..annyeong!!!assalamualaikum..

Wednesday, 14 September 2011

EXAM

Annyeonghaseyo...exam dh nk dekat dh..huhu..so,tekanan perasaan mula terasa..aku x maw jd mcm sem lps..pointer drop gle2..sem nie nk naik kan pointer blek..x dpt dekan pun jnjji ats drpd 3.33..bhya2..kne work hard kat subjek statistic ngan macro..arap2 bleh la..3/10 last paper..then dh separuh jln aku kat UiTM Merbok nie..lg sthn stgh je lagi..lbeyh kurang la...then,aku bebas..nk jd FA ka,nk continue degree ka..nnt pk lain..daaa~~

Saturday, 10 September 2011

Cita Lain

Annyeonghaseyo!!!hahaha..lama ngat eh x update blog..kali nie x cite pasai korea aku cte pasai lain plak..event bru aku..hehe..bru2 nie ada event kat kampus..Malam Pencetus Seni aka Merdeka Raya..hahaha..best la jgk tp cme kurang dpt smbutan..publisiti x da langsung..tp jnji ada org dtg...bdak malinja je yg byk dtng..huhu..just nk cte penat habaq ang..3 lagu nari nono stop..total minit dlm 15 minit..huhu..mang mandi peluh atas pentas ar..apa2 pun aku ttp njoy..sonok n ada la peristiwa yg agak annoying sket..pekara tu aku ngan kak jaja je yg taw..hahaha..

Tuesday, 16 August 2011

Jom Nyanyi Sma2!!!!

Lyric nie sebenar aku ambk dlm tulisan roman..so,aku nk tulis blek dlm tulis hangul..hahaha..skrg lappy aku dh bleh tls perkataan dlm tulisan hangul..sonok!!!tp x taw btoi ka dak..aku pkai tulis ja..arap sama2..x maw pkai google translate..hahaha...lau salah maybe sebab lyric yg dlm tulisan roman nie pun salah..hahaha..apa2 pun layan aku ske dengar lagu nie..lgu nie lma jgk kowt tp aku bru je nk dgr..so,enjoy!!!...aku just ikowt uruf die sebijik2..bkn pndai sngat pun..huhu..apa2 pun lyn sekejap!!!lagu nie lagu background blog nie..njoy!!


 어도  보내
Jugeodo mot ponae

어려도 아픈 가아
Eoryeodo apeun geon ttok gata
세산글 모른다고 아픈걸 모르진 안하
Sesangeul jal moreundago apeungeol moreujin anha




괘차나 거라고 거짙마를

   Gwaenchana jil georago wae geojitmareul hae

이렇게 아픈 가스미 어떠게 쉽게 낟게써
Ireohke apeun gaseumi eotteohke swipge natgesseo

어떻게 살겠
Neo eobshi eotteohke salgesseo

그래서

Geuraeseo nan



어도 보내 내가 어떻게 보내

Jugeodo mot ponae naega eotteohke neol ponae

가려거든 떠나려 거든 가슴 고쳐

Garyeogeodeun tteonaryeo geodeun nae gaseum gochyeo nae

아프지 않게 살아갈 수라도 있게

Apeuji anhke na saragal surado issge

된다면 어차피 못살
An doendamyeon eochapi mossal geo

어도 보내
Jugeodo mot punae



아무리 니가 밀쳐도 끝까지 붙잡을 거야
Amuri niga nal milchyeodo kkeutkkaji butjabeul geoya
어디도 가지 못하게
Eodido gaji mothage



정말 거라면 거짓말을
Jeongmal gal georamyeon geojitmareul hae

내일 다시 만나 자고 웃으 면서 보자고
Naeil dasi manna jago useu myeonseo bojago

헤어지잔 마른 다미라고 아니멘

Heeojijan mareun nong damirago animyeon nan




어도 보내 내가 어떻게 보내

Jugeodo mot ponae naega eotteohke neol ponae

가려거든 떠나려 거든 가슴 고쳐
Garyeogeodeun tteonaryeo geodeun nae gaseum gochyeo nae

아프지 않게 살아갈 수라도 있게
Apeuji anhke na saragal surado issge

된다면 어차피 못살
An doendamyeon eochapi mossal geo

어도 보내
Jugeodo mot punae



그많은 시가늘 함께 갺었는데
Geumanheun siganeul hamkke gyeokkeottneunde
이제와 어떻게 혼자 살란 거야
Ijewa eotteohke honja sallan geoya

그렇겐 못해 못해
Geureohken mothae nan mothae



어도 보내
Jugeodo mot punae
말로 보내
Jeong mallo mot punae

내가 어떻게 보내
naega eotteohke neol ponae

가려거든 떠나려 거든 가슴 고쳐
Garyeogeodeun tteonaryeo geodeun nae gaseum gochyeo nae

아프지 않게 살아갈 수라도 있게
Apeuji anhke na saragal surado issge

된다면 어차피 못살
An doendamyeon eochapi mossal geo

어도 보내 

Jugeodo mot punae

Sunday, 14 August 2011

2PM Members





Name ➟ Kim Junsu
Role in 2PM ➟ Main Vocal
Nickname ➟ Jun.K, Panda
Date of birth ➟ 15th January 1988
Height ➟ 180cm
Weight ➟ 66kg
Blood Type ➟ A
Religion ➟ Buddhist
Languages ➟ Korean, English (in order of fluency)
School ➟ DongA School For The Arts
Hobbies ➟ Composing, Fashion, Collecting accessories and shoes
Specialties ➟ Singing, Writing (themes)
Ideal Woman ➟ A girl who looks pretty when she smiles
Fav Food ➟ Sourpatch, Sushi




Name ➟ Nichkhun Buck Horvejkul
Role in 2PM ➟ Sub Vocal, Dancer
Nickname ➟ Khunnie Boy, Khunnio Boo, Khun-ddaeng, Thai Prince
Date of birth ➟ 24th June 1988
Height ➟ 180cm
Weight ➟ 64kg
Blood Type ➟ O
Religion ➟ Buddhist
Languages ➟ English, Thai, Korean, Japanese, Chinese (in order of fluency)
School ➟ none at the moment
Hobbies ➟ Playing the piano, Exercising, Listening to music, Watching movies, Taking pictures
Specialties ➟ Playing the piano, Acrobatics
Ideal Woman ➟ A nice, cute, and good girl
Fav Food ➟ There isn't a food that he doesn't like




Name ➟ Ok Taecyeon
Role in 2PM ➟ Rapper, Dancer
Nickname ➟ Okcat, Jeemseung (beast), Choco Taec, Rich Teeth, OkDaeri, Oktizen, JjitTaecyeon
Date of birth ➟ 27th December 1988
Height ➟ 185cm
Weight ➟ 76kg
Blood Type ➟ AB
Religion ➟ Christian
Languages ➟ English & Korean, Japanese, Chinese, Spanish (in order of fluency)
School ➟ Dankook University
Hobbies ➟ Music appreciation, Wakeboarding, Skiing
Specialties ➟ Cooking
Ideal Woman ➟ A girl who does her own stuff well
Fav Food ➟ All the food




Name ➟ Jang Wooyoung
Role in 2PM ➟ Sub Vocal, Dancer
Nickname ➟ Boo-ung-ee (Owl), AngAng
Date of birth ➟ 30th April 1989
Height ➟ 178cm
Weight ➟ 65kg
Blood Type ➟ B
Religion ➟ Buddhist
Languages ➟ Korean, minimal English (in order of fluency)
School ➟ Howon University
Hobbies ➟ Music appreciation, Websurfing
Specialties ➟ Dance
Ideal Woman ➟ A girl that comes into his heart immediately
Fav Food ➟ All the food




Name ➟ Lee Junho
Role in 2PM ➟ Main Vocal, Dancer
Nickname ➟ Hwang-jae (Emperor)
Date of birth ➟ 25th January 1989
Height ➟ 177cm
Weight ➟ 67kg
Blood Type ➟ A
Religion ➟ Christian
Languages ➟ Korean, English (in order of fluency)
School ➟ Howon University
Hobbies ➟ Music appreciation, Watching dance videos, Studying composing, Reading, Looking at fashion styles, Surfing the net
Specialties ➟ Dance, Beatbox, Singing
Ideal Woman ➟ A girl who will take care of her kids well
Fav Food ➟ All the food



Name ➟ Hwang Chansung
Role in 2PM ➟ Rapper, Sub Vocal, Dancer
Nickname ➟ Perry, Pwang-ga (Cold?), Hwang General, Old Maknae
Date of birth ➟ 11th January 1990
Height ➟ 184cm
Weight ➟ 75kg
Blood Type ➟ B
Religion ➟ Buddhist
Languages ➟ Korean, Minimal English (in order of fluency)
School ➟ Howon University
Hobbies ➟ Music appreciation, Exercising, Gaming
Specialties ➟ Taekwondo, Gumdo
Ideal Woman ➟ A girl who's eyes are nice (like nice personality)
Fav Food ➟ All the food

넌 내게 반했어(Neon Naega Banhaesseo)

Annyeonghaseyo...aku dh tgk cte nie smpai episode 13..so lg 2 episode nk abes dh cte nie..aku x ske ending episode ke 13...Lee Gyu Won sngt amat papo!!gne suara die tp die x da ats pntas..keadaan nie sama mcm lembu pny susu tp sapi yg dpt nma..aku pun x ske lau jd mcm tu..kita pnye keje tp org lain yg dpt nma...lau real life mcm tu x taw nk kata la..arap Han Hui Ju ada kesedaran kat episode 14..mna taw tba2 die bw Gyu Won kuar pnts..arap2 mcm tu..so,kne tnggu ari Khamis bru bleh download episode 14..that all..annyeong!!!!

KDRAMA!!!



First kdrama aku tgk dlu time sklh dlu cte Autumn in My Heart ngan Winter Sonata..tp itu dlu la..zaman2 tok kadok dlu..skrg nie kdrama yg plng best aku tgk cte DREAM HIGH..itu cte first aku tgk sem lps..pastu sem nie aku mula addicted to kdrama..mula2 cte 1st SHOP OF COFFEE PRINCE n then YOU'RE BEAUTIFUL n PLAYFUL KISS..lps tu aku tgk PRINCESS HOUR n mcm2 lg la..aku just ckp cte yg aku plng ske je..huhu..skrg nie aku ngah tgk cte HEARTSTRINGS..bru episode 13 sbb kat korea pun episode 14 blm kuar lg..cte die best sbb ada PARK SHIN HYE blakon..die jgk blkon dlm cte YOU"RE BEAUTIFUL..best kowt die blakon..huhu..itu ja la kowt..nnt aku cte apa yg aku tahu bila aku tgk cte-cte tu..nnt2 aku update blek blog nie..hwaiting!!!annyeong!!!
드림하이
(Deulim Hai)
미남이시네요
(Minami Sineyo)
장난스런 키스
(Jangnanseuleon Kiseu)

(Gung)

넌 내게 반했어
(Neon Naega Banhaesseo)

커피프린스 1호점
(Keopi Peulinseu 1 Hojeom)

New!!!

Annyeonghaseyo!!!ari nie aku dh dlete smue post yg x patut..huhu..aku nk blog aku tok kpop je..mulai ari nie just for kpop not for feeling2 apa smue..hahahha..itu je la..hwaiting!!!!annyeong!!!!

Monday, 30 May 2011

MDS Mei 2011

Assalamualaikum...ok la nk cte nie..MDS dh abes..ni la first time aku jd PM..mula2 excited jgk tp dh lma2 agak penat..huhu..aku cte dr first day smpa last day..

Segelintir PM
(sentap gmbr aku x da)
FIRST DAY

Smue PM2 kne jga tmpt check point masing2..aku kne jga floor num 2..mula2 ok ja..lma2 dh ramia parents yg dtg time la tekanan mula terasa..aku tpksa kne msk satu bilik ke satu bilik tok terang kan mcna nk kongsi loker..bayangkan la first day dh kne maki ngan parents yg dtg..sabar je la..kne jd plastik tok sementara..hahahha..smpai 4.30 jga check point masing2..mlm plak bermula la MDS..mlm tu kira ok la..first postmortem just simple2 je..x da apa yg panas..time postmortem jgk la time tok kami bergelak ketawa dan bergurau senda...sngt amat best skali..

Aku ngan Ira
SECOND DAY

Second day plak pendaftaran akedemik tok student baru..mula2 nmpk serabut tp agak ok la ble smue nye dh terkawal..thanx to PM2 lain sbb tlng kami biro pendaftaran..agak serabut la sbb kne handle bdak ASADIP yg rmai..1300++ ok??ko mampu??kami mampu ja..hahahaha..mlm plak time plng aku ske sbb nya aku dpt gerak kan students yg tdo..agak nya sbb tu la kowt aku femes...perasan sngt..hehe..ari kedua x apa sngt sbb bru mula kan..aku jgk bwk student g jln2 kat library..agak best la dpt sembang2 ngan students bru..hehe..

Adha,Ummul,Syasya,Meen,Kak Fieka n Choki
THIRD DAY

Third day plak..mcm2 kira la..pagi aku x g jga bdk ASADIP sbb aku kne handle pendaftaran bdak MDAB..pendaftaran akedemik dorg sngt amat smple sbb dorg dgr ckp x mcm bdak ASADIP..petang plak senam robik...time nie aku dok blkng je sbb ada kak kaizan yg hamdle..kira ok la..best jgk..hahaha..mlm ceramah plng aku x ske time aku MDS..aku agak students bru pun x ske kowt sbb rmai yg tdo..mcm biasa aku bt bnda yg aku ske la iaitu kejut kan org tdo..hahahha..itu ja kowt x apa kejadian yg berlaku kat aku time nie..
Aiman,Wak n Luttfi

FOURTH DAY

Ok..ari keempat nie la plng best..plng byk students tdo biasa la penat la kata kan..hahaha..kami lg la penat tp smue maintain je sbb bertnggngjwb ngan tugas msng2..hahaha..ptng tu plak senam riang..sngt amat best...aku dok dpn ok..mampu??hahaha..time nie la aku dpt gelaran abg kpop..hahaha..mna x nye time lgu sory2 by suju aku la yg dok dpn tok menari..femes gak la time tu..tp aku just nk tlng biro sukan je..KET sngt amat best..walaupun x rncng apa2 senam riang berjln ngan lncr..lwak yg teramat sngt...hahahaha..mlm plak ada tyangn filem..sedih gak la sbb teringat kan parents aku kat umah..menitis air mata..dn aku jgk terpksa tenang kn students siswa yg menangis time tu..huhu..aku dh la x leh tgk org nages tp aku kne kuat tok jd contoh kpd student bru..huhu..dlm sedih2 tu pun ada gak yg tdo..sabar je la..huhu..

Aku ngan Choki
(kwn bru)
Y..U..N..Yunus!!!
(sngt amat best kwn ngan die)


FIFTH DAY

Ari ke lima..ari agak mncabar jgk..aku x smpt nk join time pg sbb overslept..hahahaha..ptng pun aku x da sngt dlm dwn sbb sibuk ngan diri pendaftaran ngan bt kad matrix student..huhu..latihan perasmian ok je..sngt amat smngt time mnyanyi..first time aku smngt nynyi lgu UiTM..hahaha..time bersma MPP ngan Alumni ok2 je..huhu..ada yg tdo..aku just bersembang ngan student sbb aku jenis ske bersembang..time mkn mlm amat sngt sedih..aku hmpir nk nages sbb tgk students kul 9 x mkn lg..x apa ntah pny caterer..lupa plak..mlm tu ada kjadian agak panas la sbb ada student bru x tkowt kat PM..hello!!!kami nk mendidik ampa ok!!!nnt ampa sesat dlm uitm sapa yg nk tlng??kesian kat PM Wak la..time dorg gaduh kat ats pentas aku membebel kat student lain..x syukur lngsng..kami dlu dok bwh oven x da la mcm tu..kira baik la kami lps kn awai..plng lewat kul 12..dlu time aku kul 2 still ada kat dlm oven lg..huhu..postmortem mlm tu just bangkit kan isu student tu la..sngt amat geram ngan die..aku akn ingt nma die..JIHADI ABADI ok???!!!
KD aka Madz
(senior banking aku yg sngt sporting
one of my best friend in MDS)

SIXTH DAY

Majlis perasmian..ok la..agak bosan jgk la..hahahaha..ari nie rmai student mnx sain kat PM2..aku just smple je..student tu kne bg bku die sndiri..huhu..x yah nk nynyi2 apa smue..lps perasmian ada pengesahan kolej..flow agak serabut..huhu..aku bwk students g bt kad matrik..aku just tunjuk je kad depa mna nk bt sbb x smpt..then aku bwk dpa g jln2..students yg aku bwk tu rmai bdak banking..of course la aku nk hndle bdk banking..junior aku ok??hahahaha..mlm tu agak tnsion sbb postmortem yg plng lma..plng lma dlm sejarah..time tu la smue PM luah kn apa yg terbuku dlm ati..ada yg hampir menages..huhu..postmortem mlm tu jgk plng best sbb byk bnda yg lwk time postmortem..lwk2..hahahaha..

Birthday Boys

LAST DAY


Last day amat sngt penat..x tdo ok...time nie la aku bwk junior2 aku bdk banking jmpe koodinator kami..time die bg ceramah aku tdo kat blkng..hahaha..smpai ada student tny mata lebam x tdo ke smlm..junior2 aku agak sporting la..senang nk bersembang ngan depa..huhu..pastu aku handle bt segala e la..phm2 sndiri la..hahahah..last day time nk abes sngt amat best sbb dpt tgk montage kami..thank to ANOI,JUJU ngan AYIE sbb tngkap pic kami..huhu..smue students laki g smbyng jumaat..huhu..junior2 salam ngan kami..yg plng aku terharu 2 org student banking nie..dorg salam cium tngn ok..ye la..aku PM yg agak rapt ngan students sbb aku byk bersembang ngan dorg..yg 2 org bdk banking nie slalu gak la tny x tdo ke apa ke..ok la dorg sngt best..hormat aku sbg senior depa..kami mcm member2 je..hahaha..pas smbyng jumaat ada jamuan PMDS..time tu jgk ada prank tok abg jamie,din ngan atok...sngt amat best la..rndu kowt time2 tu...huhu..pnglmn jd PM sngt2 istimewa dn x kn dpt aku lupa kn semasa first time jd PM..walupun penat tp ble abes kepuasan die sngt amat best..huhu..hope aku leh jd PM lg..
Aku la PM Daus

SELEPAS MDS

First day time class dh ada student tgur aku..hahaha..kira ok la dorg still tgur n hormat kat aku..ada yg tny kelas kat mna ,itu ini..mcm2 la..aku just jwb je..hehe..ada yg pnggl daus je..PM daus..abg daus n yg x leh blah abg kpop..hahahaha..best la..

P/s:kpda PM2 sory byk2 kalu aku ada bt silap..sebagai manusia kte smue bt silap..forgive and forget ok??miss you all!!!gmbr pun pkai plih ja..hehe..

Tuesday, 17 May 2011

Kuala Nerang (2H1N)

Annyeonghaseyo!!!Assalamualaikum!!!16 aribln ari tu kami PM2 MDS g ke Dusun Minda Resort,Kuala Nerang..kami berkursus selama 2 hari 1 mlm kat sna..mcm2 perangai ada..hahahaha..jungle tracking yg sngt lma tnpa bekalan air..aduh..mang penat..hahaha..mlm plak kami berlakon..lawak gle smpai pecah perut kami gelak..hahahaha..bnda yg plng menjijikan dan plng aku x leh lupa time kne dnda..Allah saje yg tahu bertapa azab nye denda tu..kami sekumpulan kne berkongsi gula2 yg sma..lau setakat gigit je x pa tp skli ngan nyonyot gula2..yg peliknya ketua kami sorng je yg nyonyot gula2 tu..kami gigit je..eewwww!!itu x pa ag..yg plng nk muntah ble kne kongsi air kumur bila berus gigi..blm tba time group kami aku dh ase nk muntah..nseb bek la group aku stail sempoi..bt ala kadar je..kesian gak la kat group yg dpt teammate yg skema..mamat tu berus gigi mcm 10 thn x berus..Ya Allah cbe le kome byngkn mcmna..ish2..jijik,kotor n iyek!!!esk nye kami bt kembara halangan..mcm kat PLKN dlu..ada yg jatuh dlm air yg ada katak..seb bek la aku x jatuh..ye la x kn nk jatuh kowt sbb aku kn penah bt smue tu..dh ada pengalaman la katakan..hahhaha..lpas tu kami blek..mlm nie plak ada team work plak mcm LDK..pastu mlm ni jgk aku dpt taw aku under biro apa..huhu..arap2 la biro kebajikan or biro makanan..that all..Annyeong!!!salam..

Saturday, 7 May 2011

Mother's Day!!!

Happy mother's day to my mum JAMILAH BINTI SHARI...luv u so much!!!no one can replace you..jasamu akan dikenang...muuaaahhh3!!!adik doa kan mak pnjng umur dan sihat selalu..terima kasih sbb mbesarkan kami 5 beradik..adik akan blajo snguh2!!!x kn mngecewa kan mak!!!nan dangsin i eomma salang!!!!