Monday, 19 September 2011

BFF SMTBw

Annyeonghaseyo..bosan kowt time2 exam lg2 gap pnye la pnjang..nie aku nk cte pasai BBF aku time aku sklh kat teknik butterworth..aku ada 3 org bestfriend kat sklh tu..aku tls dr 1 smpai 3 ok..msng2 ada cte sndri n kenangan bersama yg aku x leh nk lupa..mula2 aku cte kenangan ngan sorg2 pastu kenangan ramai2 plak ok??

NUR HIDAYAH BINTI ABDUL RAHMAN

die nie mcm tahap adik2 bg kami..die nie time sklh asyik blur semendang je..bhsa kasarnya lampi..hahaha..jgn marah ye dayah...dlm 3 org mbe bek aku,aku ase die la plng rapat n memahami aku..mula2 aku msk kls die la org first tegur aku..n then kami terus rapat..kenangan aku ngan die yg plng aku ingt time form 4..smpai mati aku ingt dayah!!!time tu ari ambk slip exam..kami dok kat tngga kelas kami..dok sembang2..aku dok bt lawak kuang ajaq kat dayah n then die kata "sat g aku lempang ang bru ang taw"..aku bt ingt men2 la aku acah2 ar muka kat die tp ngan tiba2 nye die lempang aku btoi2..byng kn la..lau slow x pa nie kuat kowt..bleh kata sakit gak ar..kojaq btoi..aku majok skjp ja sbb time nk blek tu dpa x da duit n then pjm kat aku..kami baik la blik mcm biasa..moral drpd kenangan nie jgn dok acah2 muka kat dayah..nnt kne penampaq..hahaha..time form 4 la jgk aku ingt lg kami p final exam nek moto..pastu suez x leh nk ambk dyah sbb majok..si dayah nie plak x reti naik bas,so aku la kne ambk die nek moto..byngkn la ngan die x pkai helmet kami lalu dpn blai polis..kul 6 pg aku kne ambk die kat station bas..die dok kelentong MAT yg die tnggu suez tok nek bas padahal tnggu aku..itu smue kami bt semata2 nk pjuk suez..seb bek die x majok lma2..hahaha..

NOOR SUHAIDA BINTI SAMSUDDIN

next is suhaida aka suez..die nie ske manja2 ngan kami..hahaha..perasan plng muda pdahal plng tua dlm group kami..hahaha..kenangan plng best ngan die,aku nie slalu jd penunggang motosikal tok die..nk g umah dayah pny pasai kne la bwk die..hahaha..ingt lg time bln pose dok bwk die nek moto pastu kat traffic light ada polis dh la die x pkai helmet..time tu dok lps buka mkn kfc umah dayah..kami bt selambe je..dh rncng dh nk ckp apa kat polis tu ble polis tu tny..alasan kami bru blek sembahyang tarawikh..hahaha..seb bek la polis tu pun bt bodoh je...hahaha..

KIEREN LAURENT SIMON

yg nie last..cte sal sumandak sabah..aku slalu fight ngan die tok dpt num yg terbaik dlm kls..kdng2 die ats aku,kdng sblknya..mula2 die msk sklh kami ingt die bdk siam..hahaha..sorry ye kieren..kenangan ngan die ialah kami msk debate time form 4..huhu..best kowt time debate tu ble dpt num 2 die nages..jenuh la aku nk pjok.hahaha..x byk kngan aku ngan die sbb die nie kurang sekepala sngt..kndg2 ja ngan kami..outing ngan kami pun x slalu..huhu..
Gmbr time sklh
(hodoh gila)

Cerita kami....


nie cte kami..basically pasai aku,dayah ngan suez la..

***first skali...nk cte tang mana ek??hahaha..ok2 msa form 4 kami empat bkak gerai time hari koko..agak laku gak la jualan kami..penat x terhingga..mcm2 kami jual...rojak sabah,western food..mcm2 ada..ingt lg time g shopping kat econsave x silap aku..lupa la..kami 4 g bli brng tok niaga..mula2 aku x nk g sbb time tu rmbt ada mslh sket tp redah gak..nek bas p sana..dlm pasaraya tu ada testing mknan,masing2 dok ase mknn tu 2,3 kali..lapaq kowt time tu..hahaha..aku ase itu je la kowt kami kuar 4 org skali..

***cte kedua yg plng aku ingt time hari rabu time koko..hahaha..mang lawak ar..msng2 nk panjat pagar tok skip tp mlng nya dgn keadaan suez x jd kami skip koko..kami redha je la..jgn marah ye suez..hahaha..time tu org yg dok kat kantin pkat dok jerit2 kata kat kami nk panjat pagar..kojaq gle..hahaha..

***lau kat sklh kmpem2 la ada skip kelas..ada 1 ari tu time kelas PKU..sblm p kelas kami p kantin bli minum pastu p la kelas..n then ckgu kami kunci pintu..kami baik la jgk dok ketuk2 pintu byk kali tp x buka..apa lagi blah ar dok g jln2 1 sklh..tp yg x best nya ada bdk kls aku bgth yg kami dh mai kelas td..jmpe ckgu tu dok sengih2..hahaha..itu bru ponteng kelas..ada lg besar..kami ponteng sklh tros..ari yng pling kami ske ponteng kls ari kames..ponteng kls pun tp kami p library kononnya stdy..hahaha..bek x kami??haaa~~

***kisah di tmpt tuisyen plak..aku,dayah ngan suez tuisyen skali..tp kami bkn msk kls pun..dok ponteng p tmn tupai..yg lawak tu kami dok nek moto smpai 3 org..bayangkan la bleh rosak moto aku tu nk tampung berat 3 org..huhu..org dok usha pelik tp kami bt bodoh ja..dh la kami jarang msk kls tuisyen pastu org tuisyen tu dok col kami suh bayar mang x la kami nk byaq..hahaha..agak nye sbb tu kowt subjek yg kami p tuisyen tu x dpt A..huhu..

***kat sklh kami nie nakal sket..ble kls ckg Azli ja mula la jd hantu sat..kata dahaga nk g kantin bli air..alasan 5 minit je tp dekat setengah jam gak ar kami p..dok round2 sklh bru msk kls..seb bek la sir Azli sporting..hahaha..kls plng x best kls add math..kami kne dok asing2..huhu..kelas sejarah syok..kami dok bersembang ja time kls ckg Zamri..yg kami taw jawab PAHAM tp x phm apa pun..seb bek la aku minat sjrh..hahaha..

***kami nie agak x da perasaan la jgk..ada mbe kls kami dok cte sal ahli family die meninggal..die pun bt ayat sedih,die kata "aku tima ja apa org kata kat aku".. tp kami x ase sedih pun..kami tahan gelak ada la..sorry ye Paris..silap org kowt die dok cte kisah sedih die kat kami..hahaha..

***saat plng sedih..time tu dok smbng2 dlm kls...first aku tgk dayah nages smpai mata merah2 ble die cte pasai die time kecik..kami pun nages gak time tu..huhu..kami nie dh mcm adk bradk..smue rahsia kami kongsi sama2..huhu..

***tba2 plak dok teringat pasai ckg Mai..hahaha..die majok ngan kls kami..smue nk p pjok die tp kami mcm berbelah bagi nk join skali ke x..tp sbbkn dh majority nk p tpksa la kami ikowt..(ayat terpksa tu)..hahaha..

***cte sal keje sklh..hmmm..mang x bt la..lau kne diri mang kami 4 mst diri sama2..hahaha..sehati sejiwa la katakn..lau time exam plak kami jarang tru..lau dh dpt tru mang x ingt org dh..dyah pakar math,suez bm,aku sejarah n kieren kimia..dok tkar2 jwpn je la kami..huhu..

***mcm2 kowt kami bt kat sklh..time tu time mngemas kls.. time tu la bnda yg plng kejam kami pnah bt..time tu kami 'ter' pecah kn cincin bdk kls kami..huhu..mnx maaf sngt2..mula2 aku ngan dyah try pecah kn gne tggn..kmi dok men2 ja..tba2 suez ambk cincin tu pastu die hempap ngan kerusi..abes bekecai..kejam2..zalim2..dh la cincin tu boy die bg..dh 'ter'pecah tu kami try la smbng blek..siap rakam video lg..hahaha..yg x thn tu kami print gmbr sblm pecah n selepas pecah cincin tu pastu bg kat boy bdk kelas aku..kejam sungguh kami time tu..hahahaha..

***kami kongsi cita2 nk jd FA..siap nk g interview skali..dok umah dekat2..tp aku ase aku je kowt yg bleh tros kn cita2 kami tu..sbb depa smue nk kawen awai..ampa kawen x ajak aku dok mkn kat meja pngntin siap ampa..hahahha...

***yg nie plak jd time ari rabu..abes kls kul 3.15..umah aku dkt ja tp mbe2 pny pasai aku snggup join depa jalan kaki p blek umah depa..sblm nie plng jauh pun jln tang TUDM tu ja..dah la time tu hujan..mcm budak2 dh kami..snggah umah kieren sat sbb penat..pastu kami 3 p umah dyah plak..blkng umah kieren tu highway..kmi nk jgk jln kat arah sana..kami tpksa redah longkang besar..aku ngan dayah ok ja..tp ble tang suez nyaris2 la nk jtoh..lau jatoh la kmpem2 msk paper..glamour sat kami..hahaha..jgn marah ye suez..hahaha..

***bulan pose kami dok kat sunway carnival mall..dok sembang2 pasai cte2..jwpn aku senang je aku nk jd suami mithali..pastu dan2 la dyah ngan suez dok nk jd isteri mithali..then kami p buka kat MAC D..dok tunggu azan..tp x taw la telinga kami nie dgr azan kat mna kami makan je..awai 1 minit kowt..dayah dok mkn kntang n org sekeliling pakat dok usha je..pastu bru la azan berkumandang..hahaha..x pa kowt kami x sengaja..hahaha..

***haaa...lg satu kat pacific..nie lawak gle..aku ngan suez teman la dayah g tgk wayang ngan ex boy die skrg..kami tgh HSM 3..yg x tahan tu dok syok2 tgk tiba2 badan suez vibrate..aku tnya pasai apa..time tu scene kissing..ex boy dayah nie sngt la baik die bleh plak ttp mata..mang smue dok thn gelak la..hahaha...dh kuar wayang tu kantoi plak ngan AZMAN sbb bek aku ada ..so kelentong la kat die kata yg PEND tu mbe aku..hahaha..lawak kowt time nie..

***cte sedih plak...sblm nk SPM kami gdoh..gdoh besar..smue nye sbb perangai mcm bdk2 time tu..3 bln kowt kami x contact..hahaha..seb bek la aku nie baek ati..time nk ambek result SPM aku contact depa ambk skali..n then aku,dayah ngan suez pun kuar sma2..kieren x ikowt sbb apa x taw..sbb die x maw kowt..x pun sbb die kuar ngan boy die..hahahha..

***skrg nie msng2 smbng blaja kat tmpat lain..aku kat merbok..dayah ngan suez kat arau..kieren plak kat shah alam..msng2 dh bt aluan msng2..huhu..aku sntiasa je ingt depa..dayah ngan suez still contact ag tp kieren dh x..biasa la org dh femes..maybe die dh lupa kami kowt..biar la..x kesah pun sbb time cuti sklh pun die slalu blek sabah x contact2 kami..so,kami dah biasa..

***skrg nie tnggl la 2 org je BFF aku dunia dan akhirat..yg gmbr kat tepi nie..NUR HIDAYAH BINTI ABDUL RAHMAN n NOOR SUHAIDA BINTI SAMSUDDIN..aku syg ampa wei..dh anggap mcm adk-beradik dh..jnji ek BFF smpai ble2 pun..cuti sem lau aku rajin aku turun penang lepak ngan ampa smue..hehe..susah ooo nk dpt mbe bek mcm dayah n suez..org kata la bkn aku kata 1 dlm 10000000..hahahaha..ampa jgn nk bngga plak..nie bkn puji tp lahir dr ati aku sndri..tangisan dalam kerinduan..hehe..

itu je la kowt pasai BFF aku time SMTBw..byk lg cte tp penat nk tulis..hahaha..memories kami still dlm ingatan aku..ok la..itu ja..annyeong!!assalamualaikum..

3 comments:

  1. HAHAHAHAHA sumpah lawak gila+best gila kita time skewl dulu. aku kan susa kuakan air mata *soey paris haha yang sal cincin pon soey :) aku cuma nakal2 ja bukan jahat pon hahaha. i'll miss our moments together till the day i die. no matter what are going on we'll always be BEST FRIEND FOREVER ! promise me oke? love you all so damn muchh ! t kita lepak lagi kumpul kenangan :D

    ReplyDelete
  2. taw xpa..agak jahat gak la kte time sklh..hahaha..BFF 4ever n ever..hahaha..cuti sem aku turun penang..sbb maybe aku jd PM lg kowt..ang jgn blek kl plak..

    ReplyDelete
  3. haaa ! cantekkk ! aku tunggu ang kat penang :) suhaida mesti da sama wey. t btaw dya. hooorayyyyyy !!

    ReplyDelete